Opleidingen

Laatste nieuws over opleidingen

 • Start Opleiding VT2
  Dit jaar organiseren we bij SAJV zeker een VT2 in samenwerking met de Volleybaltrainersacademie. Kosten 100,- euro per persoon. Inschrijving kan via deze link De opleidingsdagen gaan op zondag plaatsvinden van 9:00-12:00 op de volgende dagen. 12/11, 19/11, 3/12, 10/12 en 21/01.
 • Opleiding VT3
  Elk seizoen organiseren we bij genoeg animo een opleiding volleybaltrainer VT3. Inschrijven kan via https://www.volleybaltrainersacademie.nl/zaal/vt3/

Volleybal trainer 2

INHOUD OPLEIDING:

Trainers die serieus willen werken aan de training kunnen aansluiten bij de cursus. De vaardigheden worden aangeleerd in de volleybal context op het niveau van de trainingsgroepen zodat de trainers het geleerde meteen in de praktijk kunnen brengen.

De opleiding beslaat 5 bijeenkomsten van 3 uur in de zaal. Minimaal 70% van de cursus is praktijkgericht.

De bouwstenen van de opleiding zijn:

 1. Bijeenkomst 1. Ontwerpen van trainingen en begeleiden van wedstrijden. Gericht op het voorbereiden van trainingen en de warming up.
 2. Bijeenkomst 2. Stimuleren van leren. Gericht op het begeleiden van trainingen en wedstrijden en de Servicetechniek.
 3. Bijeenkomst 3. Begeleiden van Groepsprocessen. Gericht op het reflecteren en evalueren en op de verdedigingstechniek.
 4. Bijeenkomst 4. Presenteren van oefenstof en opdrachten, aandacht voor doelgroepkennis. Gericht op het uitleggen van oefeningen en de techniek Spelverdelen en de Aanval.
 5. Bijeenkomst 5. De lerende professional. Gericht op : Voert trainingen uit, spelsystemen en examentraining.

Het uitgangspunt van de opleiding is het bieden van een hoge kwaliteit voor deelnemers door de opleiding individueel en praktijkgericht in te richten. Dit houdt in dat een belangrijk deel van de opleiding in de eigen trainerspraktijk zal plaatsvinden. Ervaringen uit de praktijk worden meegenomen naar de bijeenkomsten, waar hier op ingegaan en op verder gebouwd wordt.

Inschrijving kan via https://www.volleybaltrainersacademie.nl/zaal/vt2-jeugd-trainer/

Volleybal Trainers Academie

Volleybaltrainer 3

Theorie
Gaan we online doen! Elke maand is er één avond per serie waarop een onderwerp wordt besproken. Natuurlijk moet jij aan het einde van de VT3 een jaarplan opleveren en dankzij de theoriesessies heb jij voldoende input om dit jaarplan te schrijven. Er lopen 2 series tegelijkertijd, zie de planning hieronder. Hierdoor kan je ook een versnelde VT3 doorlopen!

De praktijk

 • Elke maand krijg je een opdracht om in je eigen trainingen toe te passen.
 • Stage bij een hoger team
 • Coaching on the job. Je opleider van de VT3 komt bij twee trainingen langs om je bij te staan bij je training
 • Facultatief 2 extra groepspraktijk-sessies.

Wedstrijdanalyse
De wedstrijdanalyse vindt 2 keer per jaar plaats tijdens een wedstrijd. Een van de 2 keer is dit fysiek, de andere keer is het online. Voorafgaand aan de bijeenkomst bespreken we de theorie van de wedstrijdanalyse met een opdracht gaan we de wedstrijd bekijken. Na de wedstrijd bespreken we de uitkomsten van de opdracht.

De VT3 series
Er zullen per jaar 3 VT3 series starten, steeds op een andere avond. Mis je een bijeenkomst van “jouw” VT3? Dan kan je die bij een andere serie inhalen. Wil je starten? Dat kan direct bij de eerste bijeenkomst die volgt en die jou past. Je kan dus ook instromen in een theorie bijeenkomst halverwege de VT3, je kan de eerste bijeenkomst volgen in de andere series die lopen.

De Planning
De VT3 bijeenkomsten vinden 2 keer per maand plaats, steeds op verschillende avonden. Je kan instappen wanneer je wilt!

Meer informatie betreft data is te vinden op: https://www.volleybaltrainersacademie.nl/zaal/vt3/